Laatste alarmering:
Datum 12|02 Tijd 13:29:34 Loos Alarm: Deo Oms Alarm Ap16 Juvaid Internaat Oude Asserstraat Veenhuizen Prio Eenheid | Veenhuizen - Blusgroep Brandweer Noordenveld...
zaterdag 16 februari 2019

WOENSDAG 18|04

Roden weer wat schoner door plogging

'Plogging' is een looptrend die een paar jaar geleden in Zweden is ontstaan en nu overwaait naar de rest van de wereld, waaronder Roden

RODEN - Op zaterdag 14 april stond er om half 8 's ochtends een groep van zo'n 15 hardlopers van loopgroep Roden klaar om onder het mom van 'Ren je rotzooi' te gaan 'ploggen'.

 

Plogging
'Plogging' is een looptrend die een paar jaar geleden in Zweden is ontstaan en nu overwaait naar de rest van de wereld, waaronder Roden. Het woord 'plogging' is een samenvoeging van het Zweedse 'plocka' (oppakken) en jogging. In Nederland wordt het ook wel 'troeptrimmen' genoemd.

 

Resultaat
Zaterdagochtend werd er na een warming-up eerst zwerfafval verzameld op het industrieterrein Bitseveld rond de Kanovijver en daarna in het groen achter het zwembad De Hullen in Roden. Resultaat: 50 kg zwerfvuil. Er was een aanhanger voor nodig om het allemaal af te voeren naar de vuilstort.

 

Loopgroep Roden: bedankt!

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie