Laatste alarmering:
Datum 30|03 Tijd 03:45:56 Loos Alarm, Oorzaak Roken (inci-07) Oms Alarm Ap08 Cosis Wvz Roden Doornakker Roden Prio Eenheid | Roden - Blusgroep A Brandweer Noordenveld Drenthe
zondag 05 april 2020

MAANDAG 05|02

Wethouder Alex Wekema verrichtte aftrap Peter van der Velde-jaar

2018 is het jaar van de 100ste geboortedag van deze Drentstalige schrijver, vandaar dat dit jaar is uitgeroepen tot Peter van der Velde-jaar

NOORDENVELD - Op zaterdag 3 februari 2018 trapte wethouder Alex Wekema in de Bibliotheek Roden het Peter van der Velde-jaar af.

 

2018 is het jaar van de 100ste geboortedag van deze Drentstalige schrijver, vandaar dat dit jaar is uitgeroepen tot Peter van der Velde-jaar. De in 2004 overleden schrijver is bekend als auteur van korte verhalen, gedichten, cabaretteksten en liedjes.

 

Al op jeugdige leeftijd verhuisde de in het Groningse Vlagtwedde geboren Van der Velde naar Roden, waar hij zijn onderwijsloopbaan begon. In 1954 werd hij benoemd tot schoolhoofd in Roderwolde, een plaats die hij zijn leven lang trouw zou blijven. Door zijn inspanningen voor de streekcultuur en de gemeenschap is Peter van der Velde in 1986 benoemd tot ereburger van de gemeente Roden.

 

Nieuwe straatnaam
Binnenkort wordt gestart met de herontwikkelingslocactie Boskamp te Roden. Op de plek van de oude bibliotheek en de voormalige MAVO De Boskamp worden maximaal 54 levensloopgeschikte woningen gerealiseerd. Dit betekent dat er een nieuwe straat ontstaat.


Wethouder Wekema: "Op advies van de Historische Vereniging 'Roon' hebben wij gekozen voor de naam 'Peter van der Veldelaan'. Van der Velde heeft op de hoek Nieuweweg/Boskamp gewoond. Daarnaast past de naam in het rijtje van straatnamen die zijn vernoemd naar meesters en secretarissen. Bij de aftrap van het Peter van der Velde-jaar aan mij de eer om de nieuwe straatnaam te onthullen."

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie