Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 03:58:15 Bnn-01 Oms Brandmelding Fleddervoort, P.i. N919 - Hoofdweg Veenhuizen 038035 026831 Prio Hoog Eenheid | Veenhuizen - TS 37-11 Brandweer Noordenveld...
dinsdag 03 augustus 2021

DONDERDAG 03|08

Mindfulness voor mantelzorgers Noordenveld

Een groot deel van de mantelzorgers zijn overbelast en ervaren stressklachten

NOORDENVELD - Om de mantelzorgers in onze gemeente te ontlasten, start in het najaar de voorbereiding voor het project Mindfulness voor Mantelzorgers van De Werkschuur. Jos Huizinga: "Door dit project hopen we de klachten van overbelasting te verminderen en ervoor te zorgen dat mantelzorgers beter met de situatie om kunnen gaan".

 

Mantelzorg
Het (vrijwillig) langdurig zorgen voor je partner, kind of kennis – kan erg intensief zijn. Een groot deel van de mantelzorgers zijn overbelast en ervaren stressklachten. Ook in de gemeente Noordenveld.

 

Mindfulness
Is gericht op het trainen van aandacht door te oefenen. Je leert hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met een belastende situatie en met de heftige emoties die er soms mee gepaard gaan. Je leert ook hoe je in moeilijke, stressvolle omstandigheden voor jezelf kunt blijven zorgen, waardoor je de regie houdt over je eigen leven.

 

Effectief
Het UMCG heeft in samenwerking met De Werkschuur en met de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek gedaan naar de effectiviteit ervan. Hieruit blijkt dat de kwaliteit van leven bij mantelzorgers is toegenomen, de druk die mantelzorgers ervaren is afgenomen en dat mantelzorgers aangeven meer controle te hebben over hun eigen leven.

 

Informatieavond
In het najaar organiseert de gemeente in samenwerking met het lokale mantelzorgsteunpunt een informatieavond voor mantelzorgers, waarin uitgebreid wordt verteld over de training en over wat er van de deelnemers wordt verwacht.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines