Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 03:58:15 Bnn-01 Oms Brandmelding Fleddervoort, P.i. N919 - Hoofdweg Veenhuizen 038035 026831 Prio Hoog Eenheid | Veenhuizen - TS 37-11 Brandweer Noordenveld...
dinsdag 03 augustus 2021

DINSDAG 02|05

Aanbesteding publiek vervoer in Groningen en Drenthe gestart

Naar verwachting wordt de aanbesteding in september 2017 afgerond, dan is bekend welke bedrijven het vervoer gaan verzorgen vanaf 2018

REGIO - De 35 gemeenten van Groningen en Drenthe en het OV-bureau Groningen Drenthe gaan op zoek naar taxibedrijven die vanaf 1 januari 2018 publiek vervoer gaan verzorgen. De richtlijnen waaraan vervoerders zich moeten houden zijn in overleg met de reizigers opgesteld.

 

Onder publiek vervoer verstaan we alle vervoersvormen waar mensen met een Wmo-pas en kinderen in het leerlingenvervoer gebruik van kunnen maken. Daarnaast is er een aantal vervoersvormen voor alle inwoners van Groningen en Drenthe, zoals de Hubtaxi (nu nog Regiotaxi) en de Buurtbus.

 

Start inkooptraject
Op 5 april heeft Publiek Vervoer Groningen Drenthe de aanbesteding aangekondigd via TenderNed, het online marktplein voor aanbestedingen in Nederland waar opdrachtgevers en ondernemingen elkaar vinden. Taxivervoerders kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de opdracht voor het publiek vervoer in Groningen en Drenthe. De opdracht betreft een contract voor vier en een half jaar, met de optie om nog twee maal met twee jaar te verlengen. De opdrachtsom bedraagt in totaal circa 35 miljoen euro per jaar, verdeeld over zeven percelen.

 

Meedoen aan de aanbesteding?
Taxivervoerders die mee willen doen aan de aanbesteding, moeten zich aan bepaalde richtlijnen houden. Deze zijn in nauw overleg met de Klankbordgroep reizigers opgesteld. In de Klankbordgroep zitten onder andere vertegenwoordigers van reizigersgroepen en belangenorganisaties. De sluitingsdatum voor de aanbesteding is 20 juni 2017. Kijk voor meer informatie op de website www.publiekvervoer.nl.

 

Geen veranderingen voor reizigers in 2017
Naar verwachting wordt de aanbesteding in september 2017 afgerond, dan is bekend welke bedrijven het vervoer gaan verzorgen vanaf 2018. Voor mensen met een Wmo-pas verandert er dus dit jaar niets. Eventuele wijzigingen in 2018 (bijvoorbeeld het afspreken van een rit) worden vroegtijdig gecommuniceerd. De huidige vervoerders van het leerlingenvervoer rijden het hele schooljaar 2017/2018 nog door.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines