Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 03:58:15 Bnn-01 Oms Brandmelding Fleddervoort, P.i. N919 - Hoofdweg Veenhuizen 038035 026831 Prio Hoog Eenheid | Veenhuizen - TS 37-11 Brandweer Noordenveld...
dinsdag 03 augustus 2021

ZONDAG 26|03

Vier jonge kunstenaars maken kans op Drentse Talentprijs Cultuur

De prijsuitreiking vindt plaats in Theater Hofpoort in Coevorden

REGIO - De nominaties voor de Drentse Talentprijs Cultuur zijn bekend. Filmer Daan Alberts uit Assen, Cody Hidding (dj Lawss) uit Klazienaveen en de neven Jasper en Stijn Steenhuis uit Barger-Compascuum maken maandag 3 april kans op deze titel.

 

Daarmee winnen zij 2500 euro en een professionele fotoshoot van Sake Elzinga. De prijsuitreiking vindt plaats in Theater Hofpoort in Coevorden.

 

Volgens de Drentse juryleden zijn de genomineerden stuk voor stuk kanshebbers. Cody Hidding als producent van dancemuziek, Daan Alberts vanwege zijn film Goodbye en Jasper en Stijn Steenhuis dankzij hun tv-serie 'Tussen Groningen en Zwolle' voor de NPO.

 

Daan Alberts

Daan Alberts (19) heeft vorig jaar met zijn film Goodbye een prijs gewonnen op het Noordelijk Film festival in Leeuwarden en won in juni met dezelfde film de eerste prijs in de categorie Film tijdens de Kunstbende. Alberts werd in Leeuwarden door de jury uitgeroepen tot grootste jong talent.

 

Jasper en Stijn Steenhuis

Jasper (23) en Stijn (22) Steenhuis maakten in de zomer van 2016 een serie voor het jongerenplatform 3LAB van de publieke omroep. In 'Tussen Groningen en Zwolle' gingen de jonge tv-makers op avontuur door hun zo geliefde thuisprovincie Drenthe.

 

Cody Hidding

De 19-jarige Cody Hidding uit Klazienaveen bestormde vorig jaar onder de naam dj Lawss de internationale dance-hitlijsten met zijn eerste single Our World en ook zijn tweede single Inner Feelings is goed ontvangen. Cody is pas twee jaar bezig met het produceren van dancemuziek.

 

De Drentse Talentprijs Cultuur bestaat zeven jaar. De prijs is een initiatief van K&C en is een blijk van waardering voor een persoon of groep die in 2016 een bijzondere prestatie op het gebied van kunst en cultuur heeft neergezet. In totaal zijn 52 kandidaten door de inwoners van Drenthe voorgedragen. De Drentse jury heeft hieruit drie bijzondere kandidaten geselecteerd. De uiteindelijke winnaar wordt door een landelijke jury bepaald.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines