Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 03:58:15 Bnn-01 Oms Brandmelding Fleddervoort, P.i. N919 - Hoofdweg Veenhuizen 038035 026831 Prio Hoog Eenheid | Veenhuizen - TS 37-11 Brandweer Noordenveld...
dinsdag 03 augustus 2021

DINSDAG 07|02

Thuiskomen... mooi man...

Ervaringen van Jos Huizinga na een week Noordenveld

Wat zijn zoal je ervaringen na een week Noordenveld. Een veel gestelde vraag en iedereen is toch wel een beetje nieuwsgierig. Het aantal keren dat ik al "moi" en "mooi man" heb horen zeggen doet me goed. Het geeft mij het gevoel weer " thuis" te zijn en zo voelt het ook echt. Pas dan merk je wat je gemist hebt. Ruim 30 jaar geleden vertrokken wij naar het westen. Pas afgestudeerd en er was geen werk in het noorden. De eerste jaren wil je wel eens kruipend terug maar ook dat vlakt in de loop der jaren af. Kinderen (3) en kleinkinderen (5) spelen daarbij best wel een rol. Trouwens, ik probeer mijn familie al vele jaren uit te leggen dat de afstand Groningen – Schoonhoven even ver als omgekeerd. Maar toch zien zij dat anders. Ik heb me daarbij neergelegd.

 

Noordenveld

Mijn kennismaking met het College en de Raad bevestigde nogmaals mijn beeld van Noordenveld, een gemoedelijke gemeente in een prachtige omgeving. Aan mijn installatie bewaar ik goede herinneringen. Dat verschilt nog wel eens per gemeente. Ik kreeg het volle vertrouwen van de raad en daar ben ik dankbaar voor. Ik besef dat ik Gerrit Alssema opvolg, een door iedereen gerespecteerde wethouder. CDA en CU hebben de lat voor mij hoog gelegd en het is nu aan mij om dat vertrouwen ook waar te maken. Ik ga mijn uiterste best doen maar wel in de wetenschap dat "men slechts mensen kan leiden door hen te dienen". Een mooie spreuk die ik tegenkwam op een van de binnenmuren van het stadhuis van s –Hertogenbosch. Ik hoop veel inwoners van Noordenveld persoonlijk te ontmoeten. Ik zie ernaar uit.

 

Type bestuurder

Wat voor type bestuurder ben ik? Laat ik zeggen dat openbaar bestuur mijn passie is. Iets voor mensen kunnen betekenen en dan vooral voor mensen die geen stem hebben. In het katholieke Maasdriel werd ik gezien als een "protestantse Bourgondiër", in Zeewolde meer de nuchtere Groninger. In mijn bestuurlijk handelen neemt vertrouwen een belangrijke plaats. Als het vertrouwen ontbreekt tussen bestuur en inwoners dan is er werkelijk iets mis, wordt de kloof vergroot tussen politiek en inwoner en dreigt er een parallelle samenleving te ontstaan met alle gevolgen van dien.

 

Naast vertrouwen dient ook de uitdrukking van "een man een man, een woord een woord" voor mij als leidraad. Besluiten nemen doet soms pijn bij mensen. "Kritiek is het dagelijks brood van een politicus", zie Helmuth Kohl. Maar mij is altijd voorgehouden dat democratie niet voor bange mensen is.

 

Jos Huizinga

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines