Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 03:58:15 Bnn-01 Oms Brandmelding Fleddervoort, P.i. N919 - Hoofdweg Veenhuizen 038035 026831 Prio Hoog Eenheid | Veenhuizen - TS 37-11 Brandweer Noordenveld...
dinsdag 03 augustus 2021

MAANDAG 06|02

Opnieuw onrust onder gevangenispersoneel in Veenhuizen

Sluiting van cellencomplexen lijkt onontkoombaar

VEENHUIZEN - Er is weer onrust onder het gevangenispersoneel in Veenhuizen over dreigende sluiting. Aanleiding is een nota van de hoofddirectie van het Gevangeniswezen. Die constateert dat de forse leegstand in de Nederlandse gevangenissen een groot probleem blijft. Sluiting van cellencomplexen lijkt onontkoombaar.

 

In Veenhuizen staan ze op scherp, want vorig jaar waren ze ook in beeld voor sluiting, maar dat werd voorkomen door acties van het gevangenispersoneel en politiek-bestuurlijk Drenthe. "De onrust is er weer", zegt Karin Landman, voorzitter van de ondernemingsraad van Veenhuizen.

 

Veel teleurstelling
Volgens Landman is er onder de medewerkers opnieuw 'veel teleurstelling' dat er nu toch alweer over sluiting gesproken wordt. "Het wordt in elk geval weer opgevoerd als mogelijkheid. Ze noemen wat opties in die ambtelijke nota. En één van de opties is het plan wat er eerder was, en dat is sluiting van cellencomplexen. Ook de optie 'niets doen' komt voorbij. Maar iedereen weet dat niets doen niet echt reëel is."

 

Vorig jaar is door het kabinet toegezegd dat er deze kabinetsperiode geen cellencomplexen meer dicht zouden gaan. Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar van Drenthe zei toen meteen al er niet gerust op te zijn, dat daarmee Veenhuizen voor de komende jaren overeind zou blijven.

 

Petitie nog in kinderschoenen
In Veenhuizen heeft het actiecomité al geopperd om net als vorig jaar een petitie te beginnen. Maar volgens Landman 'staat dat nog in de kinderschoenen'. "We moeten daarover eerst nog in gesprek, ook met de collega's in Ter Apel. Want ook daarvoor dreigt sluiting, net als bij het vorige plan. We zijn daarin vorig jaar samen succesvol opgetrokken. En dat gaan we dit keer mogelijk weer doen."

 

Kaalslag
Volgens Landman gaat het om een gezamenlijke strijd voor behoud van noordelijke werkgelegenheid in het gevangeniswezen. "We hebben de afgelopen jaren in het Noorden al heel veel banen in deze sector verloren. Daar mogen ze niet verder aan morrelen", stelt Landman. "Nog meer sluitingen is voor ons onmogelijk. Dan is er gewoon geen werk meer. Dat is een kaalslag voor de werkgelegenheid in onze regio."

 

Bron RTV Drenthe

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines