Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 03:58:15 Bnn-01 Oms Brandmelding Fleddervoort, P.i. N919 - Hoofdweg Veenhuizen 038035 026831 Prio Hoog Eenheid | Veenhuizen - TS 37-11 Brandweer Noordenveld...
dinsdag 03 augustus 2021

ZONDAG 05|02

Temperaturen duikelen weer omlaag: schaatsen uit de kast

Vrijdag of zaterdag kan volgens Weerplaza waarschijnlijk weer geschaatst worden van Groningen tot aan de Achterhoek, met name op ijsbanen en ondergelopen weilanden

Na ruim een week met zacht weer duikelen de temperaturen omlaag. Door het verwachte winterweer is de kans op gladheid aanwezig. Vanochtend gaf KNMI code geel af in verband met slecht zicht door dichte mist in Utrecht en Noord- en Zuid-Holland, maar ook door lokale gladheid.

 

Schaatsen
Vrijdag of zaterdag kan volgens Weerplaza waarschijnlijk weer geschaatst worden van Groningen tot aan de Achterhoek, met name op ijsbanen en ondergelopen weilanden. ,,In de oostelijke helft van het land sprake is van echt winterweer terwijl het in het noordwesten, westen en zuidwesten opmerkelijk minder koud zal zijn.”, aldus Severin.

 

Een nacht met lichte vorst en twee nachten met matige vorst moeten een ijsdikte opleveren van zo'n 4 tot 6 cm, genoeg voor de eerste wedstrijdbanen en ondiepe weilanden. Of in het weekend het ijs verder blijft aangroeien, valt nu nog niet te zeggen.

 

In de nachten blijft het weliswaar vriezen, maar overdag neemt de kans op dooi duidelijk toe. Meerdere weermodellen berekenen maxima van 3 tot 6 graden voor zaterdag. De ijsaangroei in de nacht gaat overdag dan weer verloren.

 

Sneeuw
De sneeuwoverlast en -pret blijven echter beperkt tijdens de koude periode. In het noordoosten, oosten en het zuiden is een sneeuwdekje mogelijk van 1 of 2 cm.

 

Aanstaande dinsdag gaat het regenen, waarna de neerslag in de namiddag en avond in het noorden en oosten geleidelijk overgaat in natte sneeuw of sneeuw. In de nacht naar woensdag trekt de neerslag zuidwaarts, waarbij ook elders sprake kan zijn van lichte sneeuwval.

 

Vanaf woensdag blijft het droog en schijnt overdag de zon geregeld.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines