Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 03:58:15 Bnn-01 Oms Brandmelding Fleddervoort, P.i. N919 - Hoofdweg Veenhuizen 038035 026831 Prio Hoog Eenheid | Veenhuizen - TS 37-11 Brandweer Noordenveld...
dinsdag 03 augustus 2021

Agenda archief

Agenda

Composteercursus

Woensdag 16 november 2016 19:30 - 21:30 - Roden

In samenwerking met de gemeente Noordenveld en IVN Roden organiseert de werkgroep Milieu van het IVN Roden weer een composteercursus voor de inwoners van Noordenveld.

 

Composteren is een proces, waarbij allerlei organisch afval door bacteriën, schimmels en andere bodemorganismen wordt omgezet in een humusrijk, aardachtig product: compost.

 

Compost is goed voor de tuin als bodemverbeteraar. Daarnaast is het een goede manier om aan afvalpreventie mee te werken. Zelf composteren is heel leuk om te doen, omdat je allerlei organisch afval op de composthoop doet en de wormen het werk voor je doen. Na verloop van tijd krijg je gratis mooie, schone compost om in de borders of op het gazon te strooien. Natuurlijk mag niet alles op de composthoop en om dat te leren is deze cursus heel geschikt, want composteren moet je leren.

 

De cursus is op woensdag 16 november 2016 van 19.30 tot 21.30 uur in 'De Deel' aan de Brink 2 in Roden. Zowel het omgaan met het compostvat als het zelf opzetten van een composthoop of -bak komen aan de orde. De gemeente verstrekt subsidie op de aanschaf van compostvaten. Degene die deze cursus volgt, komt in aanmerking voor een verhoogde subsidie op de aanschaf van een compostvat. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. De koffie/thee is gratis. Opgave bij Margriet van der Pol, per e-mail: [email protected] of per telefoon: (050) 503 45 74.

Ledenvergadering IJsvereniging

Dinsdag 22 november 2016 19:30 - 22:00 - Peize

Hierbij nodigt het bestuur van de IJsvereniging Peize de leden uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV). De vergadering wordt gehouden op dinsdag 22 november 2016 vanaf 19.30 uur in cafetaria Kok te Peize.

Samen uit eten

Zondag 27 november 2016 12:00 - 14:00 - Peize

Zes keer per jaar kunt u meedoen aan 'Samen uit eten'. De gezamenlijke maaltijd wordt in café Ensing gehouden aan de Brink. Dit tegen een zeer schappelijke prijs van € 16,- per persoon, inclusief 1 consumptie. Opgeven voor 'Samen uit eten' kan per telefoon bij café Ensing 050 503 24 20.

 

De gezamenlijke maaltijd is een activiteit die gedragen wordt door vrijwilligers. De activiteit richt zich niet alleen op alleenstaanden of ouderen. Er wordt gegeten van 12.00 tot 14.00 uur.

Roder Boekenmarkt

Woensdag 28 december 2016 09:00 tot donderdag 29 december 17:00 - Roden

Met enkele tienduizenden boeken de grootste en best gesorteerde van Noord Nederland.

 

De opbrengst van de boekenmarkt, gerealiseerd met de hulp van meer dan honderd vrijwilligers, gaat geheel naar projecten in Ghana en het project "Kinderen van Tsjernobyl".

 

Reguliere Toegangsprijs 1,50 euro

Toegangsprijs senioren 1,50 euro

Groepstarief volwassenen p.p. 1,50 euro

Nostalgische avond met lichtbeelden

Vrijdag 03 februari 2017 20:00 - 22:30 - Peize

Historische vereniging Pezie-Peize organiseert op vrijdag 3 februari een 'Nostalgische avond met lichtbeelden'.

 

Deze avond voor leden en niet-leden wordt verzorgd door Jacob Bezema, die u mee door Peize neemt in de derde versie van 'Ken je ze nog en weet je waar zij woonden?'. Aan de hand van oude pasfoto's van inwoners uit de voormalige gemeente Peize, gaat u weer door Peize om te zien waar zij woonden. Aanvang van de avond in Zaal Boonstra is 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Entree is € 5,00 per persoon, inclusief twee kopjes koffie of thee.

Denk mee over Centrumvisie

Donderdag 16 februari 2017 19:30 - 21:00 - Roden

Roden is al lang een heel belangrijk centrum in het noorden van Drenthe. Het heeft een levendig centrum en er zijn volop activiteiten. Maar om ook in de toekomst een leuk en aantrekkelijk centrum te blijven, is het belangrijk daar goed over na te denken en dat vast te leggen in een visie.

 

Uitnodiging
We nodigen alle inwoners uit voor een interactieve bijeenkomst op donderdag 16 februari van 19.30 tot 21.00 uur in de oude hal van het gemeentehuis in Roden.

 

Actief meepraten
Met de te ontwikkelen visie wil de gemeente Noordenveld voortbouwen op die identiteit. De centrumvisie richt zich op verschillende thema's, zoals de winkelbeleving en de recreatiemogelijkheden in Roden. We zullen tijdens de bijeenkomst de verschillende thema's behandelen en de ideeën verzamelen op verschillende borden. U wordt uitgenodigd actief mee te praten en te tekenen. U kunt ook voorbeelden meenemen waarvan u denkt: "dit zou wat voor Roden zijn."

 

Vorming nieuwe centrumvisie
Tijdens een brainstormsessie spelen uw verhalen, foto's, tekeningen, de mooiste dromen en gedachtes een grote rol bij de vorming van de nieuwe centrumvisie. Als inwoners bepalen jullie namelijk de identiteit van Roden. Dit willen we graag doen op een informele manier, waarbij we graag alle ideeën over de toekomstige inrichting van het centrum van Roden horen.

Pauperrit met de boevenbus

Zondag 26 februari 2017 09:00 - 17:00 - Veenhuizen

In de voorjaarsvakantie is er voor groot en klein weer van alles te doen en te beleven in het Gevangenismuseum. Zo kunnen kinderen bajesknijpers maken op zondagmiddag en is er een speciale pauperrit met de Boevenbus naar het 'Vierde Gesticht', de begraafplaats van Veenhuizen.

 

Pauperrit met de Boevenbus
In deze rondrit ontdekt u niet alleen het fascinerende dorp Veenhuizen met zijn vele monumenten en gevangenissen, maar stapt u onderweg ook uit om samen met een gids te dwalen over de bijzondere begraafplaats, ook wel "Het Vierde Gesticht' genoemd. De begraafplaats is een stille getuige van de geschiedenis van Veenhuizen. Tussen 1831 en 1875 kregen hier meer dan 10.000 mensen een armengraf. De begraafplaats wordt indringend beschreven in de bestseller van Suzanna Jansen: Het Pauperparadijs.

Voorleeswedstrijd

Zaterdag 04 maart 2017 14:00 - 16:00 - Roden

(Voor)lezen is leuk! Dat bewijzen de 9 schoolkampioenen in de regionale ronde van de 24e Nationale Voorleeswedstrijd. De jonge voorlezers zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de basisschool. Zij lezen een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De Voorleeswedstrijd van Noordenveld vindt plaats in de bibliotheek van Roden op zaterdag 4 maart vanaf 14.00 uur. 

Jury en presentatie
Een jury bepaalt wie van de deelnemers het beste en boeiendst voorleest. Goochelaar Jan zal de presentatie verzorgen en zal de voorlezers en de supporters entertainen. 

Finales
De kandidaten strijden om een plaats in de provinciale finale op woensdagmiddag 12 april in theater de Schalm te Assen. De voorlezer die hier als beste uit de bus komt, vertegenwoordigt Drenthe tijdens de feestelijke landelijke finale op 17 mei in Schouwburg Amstelveen. 

Over De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is de vinden op de website: 
denationalevoorleeswedstrijd.nl

De Bibliotheek Roden is op zaterdag 4 maart vanaf 13.00 uur gesloten in verband met de Regionale Voorleeswedstrijd Noordenveld.

Workshop nestkast bouwen

Woensdag 08 maart 2017 14:00 - 17:00 - Roden

Tijdens de Nationale Week van de Nestkast organiseert de Treftuin in Roden een leuke workshop voor kinderen. Op 8 maart gaan we nestkasten maken en deze beschilderen in vrolijke kleuren. Heb jij ook zin om de vogels dit voorjaar een handje te helpen? Dan ben je van harte welkom. Wil je een volwassene meenemen? Dat is helemaal prima.

 

Een dikke jas is niet nodig, want we zitten binnen in Trefpunt Scheepstra, aan de Schoolstraat 50. De workshop is bestemd voor kinderen in de basisschool-leeftijd. Je kan kiezen tussen de knutselgroep van 14.00 tot 15.30 of van 15.30 tot 17.00 uur. De kosten zijn € 5,00 per nestkast. Er staat een glaasje fris klaar met wat lekkers. Opgave: Trefpunt Scheepstra, telefoon 088 878 9626.

Mega Piraten Festijn

Zaterdag 18 maart 2017 19:45 tot zondag 19 maart 01:00 - Borger

De Drentse plaats vormt al jaren een vaste halte van de reizende festivalkaravaan en krijgt dit jaar opnieuw de eer om het nieuwe MPF-seizoen af te trappen. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jannes tot Bökkers, van Lee Towers tot Marianne Weber. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Het terrein aan de Buinerstraat is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint rond 19.45 uur.

Gratis compost afhalen

Zaterdag 25 maart 2017 08:00 - 15:00 - Noordenveld

De gemeente doet op zaterdag 25 maart 2017 weer mee met de Landelijke Compostdag. Inwoners van de gemeente Noordenveld kunnen op die dag gratis compost ophalen op drie verschillende locaties. Met deze actie wil de gemeente haar inwoners bedanken voor het goed gescheiden aanbieden van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Hiermee krijgt u uw GFT, verwerkt door Orgaworld BV te Drachten, weer terug, maar dan in de vorm van een nuttig kringloopproduct met een positieve bijdrage aan het milieu.

 

Goed voor milieu en portemonnee
Compost is een echt kringloopproduct en houdt CO2 vast in de bodem. Door het gebruik van compost helpt u dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast is compost een voordelige manier voor het verwerken van gft- en groenafval.

 

Goed voor de tuin
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat er een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

 

De locaties
De gratis compost is op zaterdag 25 maart 2017 te verkrijgen van 08.00 tot 15.00 uur op de volgende locaties:

  • De Aanleg 4 te Peize;
  • De Eenerstraat 69 te Norg;
  • Het industrieterrein Bitseveld aan de Produktieweg (tussen de Handelsweg en de Nijverheidsweg) te Roden.

 

Wie belang heeft bij de compost moet een afvalpas meenemen en het compost zelf met een meegebrachte schep in een meegebrachte zak scheppen of op de meegebrachte aanhangwagen laden. Wij raden u aan er op tijd bij te zijn, omdat de gratis compostactie eenmalig is.

Concert Koperblaasensemble FriesenBlech

Zaterdag 20 mei 2017 20:00 - 22:00 - Vries

Het koperblaasensemble FriesenBlech geeft op zaterdag 20 mei een concert in de Bonifatiuskerk in Vries.

 

Vier trompettisten, drie trombonisten, twee hoornisten en een tubaïst vormen het ensemble dat in 2015 is opgericht in Emden. De tien muzikanten komen uit Ost-Friesland en Noord Nederland. Onder coaching van German Brass heeft het ensemble zich gevormd. FriesenBlech heeft enkele succesvolle optredens in Duitsland en Groningen verzorgd. Het ensemble brengt barokke, klassieke, romantische en swingende muziek. De akoestiek van de Bonefatiuskerk in Vries leent zich uitstekend voor de klanken van dit koperensemble.

 

Het concert begint om 20.00 uur.

Kleintje Rodermarkt

Woensdag 24 mei 2017 14:00 tot zondag 28 mei 23:45 - Roden

Rondom Hemelvaart staat Roden in teken van 'Kleintje Rodermarkt'. De Vereniging voor Volksvermaken Roden heeft weer voor een prachtig programma gezorgd en ook de horeca pakt groots uit met alle dagen optredens van diverse bands en artiesten. 

Vertier voor jong en oud is er met de kermis de Brink, een grote braderie en vlomarkt op Hemelvaartsdag, Paardensport op donderdag, zaterdag en zondag op het evenemententerrein aan de Norgerweg, "Kleintje Mokum" en een spectaculaire vuurwerkshow op zaterdag avond. Voor meer informatie kijkt u op onze website: www.volksvermaken.nl

Wings & Wheels

Donderdag 25 mei 2017 10:00 - 16:00 - Hoogeveen

Op hemelvaartsdag, 25 mei, is op het vliegveld in Hoogeveen weer het jaarlijkse evenement Wings and Wheels. Tijdens deze dag zijn er klassieke auto's, parachutisten en natuurlijk historische en moderne vliegtuigen te bezichtigen.

Oldtimers op de Brink

Zaterdag 03 juni 2017 10:00 - 17:00 - Orvelte

Autliefhebbers gaan zaterdag 3 juni naar Orvelte. Dan zijn er 's ochtends twintig oldtimers op de Brink te zien. Een dag later, 4 juni, is de pinkstermarkt op de Brink. De markt is van 10.00 tot 17.00 uur en toegang is gratis.

 

Naast de activiteiten op de Brink is er de gebruikelijke livemuziek in Restaurant De Schapendrift. Iedere tweede zaterdagavond van de maand speelt een band. Ditmaal zal van 17.00 tot 20.00 Murk and friends Livemuziek optreden.

 

Op zondag 16 juli zijn er weer maaiwedstrijden in Orvelte. Op deze zondag is er in combinatie met de wedstrijden ook een markt.

Kunstenaars aan het werk in De Melkfabriek

Maandag 05 juni 2017 11:00 - 17:00 - Bunne

Traditioneel op Tweede Pinksterdag - maandag 5 juni 2017 - en voor de vierde keer in De Melkfabriek Bunne: "Kunstenaars aan het werk in De Melkfabriek". Met werk van eerder deelnemende én nieuwe kunsttalenten!

 

Maar liefst veertien kunstenaars/exposanten zullen u de meest uiteenlopende technieken, schilderijen en objecten laten zien. Geniet tussen het kunstkijken door van een hapje, drankje en/of heerlijke lunch en laat u ook op culinair gebied aangenaam verrassen! Afgaand op voorgaande jaren belooft het weer een bruisende dag te worden.

 

Aanvang: 11.00 - 17.00 uur | Entree: gratis (excl. consumpties) | Locatie: De Melkfabriek - Peizerweg 2 - 9496 PC Bunne | www.vriendenmelkfabriekbunne.nl

Honing slingeren bij Museum 'De Wachter'

Zaterdag 10 juni 2017 10:00 - 16:00 - Zuidlaren

Koud geslingerde honing, hoe gaat dat eigenlijk? Kun je honing ook warm slingeren? Dat soort vragen worden beantwoord op zaterdag 10 juni a.s. tijdens de demonstratie Honing Slingeren in Molen museum de Wachter in Zuidlaren.

 

Voor de kinderen is er het speciale diploma Honingslager en natuurlijk is er veel honing om te proeven en kan de vers geslingerde honing gekocht worden. Er is de afgelopen weken al veel verse koolzaad en voorjaars honing geslingerd van uitstekende kwaliteit.

 

De leden van de Imker Vereniging Zuidlaren staan vanaf 10.00 uur klaar om alle vragen van bezoekers te beantwoorden en het diverse imker handwerk te laten zien. Tekst en uitleg wordt gegeven over het imkeren, honing slingeren en het korf vlechten op het plein voor de molen.

 

Ook over andere toepassingen en bijen producten zal informatie te zien zijn, zoals kaarsen maken van bijenwas en hoe maak je boenwas. Daarnaast zijn er medische toepassingen van honing en propolis in de vorm van zalf en tinctuur.

 

Vier korfvlechters zullen dit oude ambacht demonstreren en uitleg geven over de materialen en de speciale manier van imkeren met een korf.

Folk veur Volk Festival

Zaterdag 17 juni 2017 10:00 - 23:00 - Aalden

Het Folk veur Volk Festival hoeft na zoveel jaren nauwelijks nog introductie. Een authentiek, leuk festival voor alle leeftijden dat zich jaarlijks afspeelt in de maand juni. Tijdens het festival kan iedereen met volle teugen genieten van een zeer veelzijdig repertoire folkmuziek. De vaste bezoekers weten dit ondertussen, want tijdens het festival is er diversiteit aan folkmuziek te beluisteren. Dat alles in de sfeervolle boerenhof van de familie Schepers in Oud-Aalden.

 

Een prachtig podium waar alle topacts het beste van zichzelf zullen geven. Het Folk veur Volk Festival is alom bekend door de gezellige en intieme sfeer die er kan heersen tot in de late uurtjes. En natuurlijk niet te vergeten met de vermaarde Irish Pub 'De Stille Knip'.

 

Ook het kinderprogramma is ondertussen wijd en zijd bekend.

 

Pak de agenda er maar bij en reserveer 17 juni 2017 voor het Folk Veur Volk Festival, in zijn vertrouwde format en natuurlijk in de Hof van Schepers.

Motul TT / MotoGP

Vrijdag 23 juni 2017 09:00 tot zondag 25 juni 18:00 - Assen

De Motul TT is de enige Grand Prix ter wereld die onafgebroken op de kalender staat. Sinds 1925 wordt in Assen op het hoogste mondiale niveau gereden. Alle kampioenen reden en wonnen op de Drentse hei. Het is al decennia het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken: de TT beleef je! 

Alle Grand Prix klassen komen hier aan bod. Door de inkrimping van het aantal klassen zijn dit thans Moto3, Moto2 ( ter vervanging van de 250cc-klasse) en MotoGP. Vroeger maakten ook 50 cc/80 cc, 350 cc, 500 cc en zijspannen hier deel van uit. Sinds enige jaren wordt de zijspanklasse wel verreden op de wedstrijddag, maar maakt het geen deel meer uit van de Grand Prix.

Voorafgaand aan de Dutch TT zijn er enkele trainingsdagen en kwalificatieraces voor goede startposities. In de week voor de racedag is er in Assen de zogenoemde TT Festival, waarin verschillende aspecten van de motorsport te zien zijn. Verder is er een kermis en het (nu nog) drie dagen durende TT Festival, met onder meer de beroemde TT Nacht te bezoeken.

Festival Roden Proeft

Zaterdag 01 juli 2017 11:00 - 23:00 - Roden

Als ik u vraag, wat proeft u? Gaat u mond dan ook bewegen? Gaat u dan ook met uw tong door uw mond? Maar wat als ik zeg dat u nog veel meer kunt proeven? 

Proef de natuur! Proef met je ogen! Proef muziek! Proef dans! Proef met je oren! Proef de democratie! Proef met je gedachten! Proef cultuur! Proef kunst! Proef met je gevoel! Proef culinair! Proef met je mond!

Festival Roden Proeft is een uniek festival in het centrum van Roden waarbij we u met elke zintuig in uw lichaam intens laten proeven van al deze aspecten. Proeft u het al?

Huldiging Vivianne Miedema

Donderdag 10 augustus 2017 16:00 - 18:00 - Hoogeveen

De gemeente huldigt donderdag 10 augustus Vivianne Miedema, die afkomstig is uit Hoogeveen. Dat gebeurt om 16.00 uur voor het oude raadhuis op het Raadhuisplein.

 

Vivianne Miedema won afgelopen zondag met het Nederlands elftal het Europese kampioenschap voetbal. Miedema scoorde tijdens het hele toernooi vier keer, waarvan twee keer in de finale tegen Denemarken.

 

Vivianne Miedema speelde de laatste jaren voor Bayern München in de hoogste divisie. Ze maakt dit seizoen de overstap naar Arsenal in Engeland.

Bloemencorso

Zaterdag 02 september 2017 14:30 tot zondag 03 september 17:00 - Eelde

Het Bloemencorso Eelde biedt u gedurende het weekend van 2 en 3 september 2017 een totaalprogramma aan. Kom het Bloemencorso Eelde beleven. U zult ogen en oren tekort komen! Het hoogtepunt van het jaar! Na maanden van noeste arbeid komen de rijdende kunstwerken de opbouwplaatsen uit en worden getoond aan het publiek. Samen met marchingbands en de reclamekaravaan vormen ze een bonte stoet die op zaterdag 2 september om 14:30 gaat rijden op het corso parcours.

Drentse Seniorendag

Woensdag 06 september 2017 10:00 - 17:00 - Schoonoord

In het Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord vindt woensdag 6 september de derde editie van de Drentse Seniorendag plaats.

 

Elk jaar trok deze dag duizenden Drentse senioren naar Schoonoord, desondanks kwam er na 1972 een einde aan. Maar sinds 2015 is daar verandering in gekomen. Seniorenwinkel MobiVit heeft gezamenlijk met Egbert Jan Maaltijdservice uit Beilen de organisatie weer opgepakt. De afgelopen twee edities waren een groot succes.

 

Tijdens de derde editie zijn er optredens van het Duo Karst, Amusementskoor Hoogeveen en de Jaknikker-Kapel uit Schoonebeek. Er wordt rond het middaguur een heerlijke uitgebreide lunch geserveerd en de aanwezigen krijgen gedurende de dag diverse hapjes en drankjes.

 

Via de website www.drentseseniorendag.nl of per mail ([email protected]) kunnen kaarten worden gereserveerd voor dit gezellige evenement. Men kan zich ook opgeven in één van de winkels van MobiVit of aan de balie bij Egbert Jan Maaltijdservice. Er is plaats voor zevenhonderd mensen.

Mallet & Steel Music Event

Zaterdag 14 oktober 2017 19:30 - 21:30 - Hoogeveen

Op zaterdagavond 14 oktober 2017 zal er een uniek concert plaatsvinden in de Evenementenhal bij Maxx Sports and Events te Hoogeveen.

 

De Malletbands van Wilhelmina Hoogeveen, AMDG Beilen en Sempre Sereno Ruinerwold zullen die avond worden samengevoegd tot een mega grote Malletband. In totaal zullen zo'n 65 muzikanten op een enorm groot podium diverse muziekstijlen ten gehore brengen. U kunt o.a. genieten van een Nederlands repertoire, maar ook hedendaagse en oude bekende Pop muziek, Latin en Caribbean stijlen zullen de revue passeren.

 

Deze drie malletbands staan zowel individueel als tijdens deze unieke samenwerking onder leiding van dirigent Herman Fokkema.

 

Herman is beroepsmatig verbonden aan de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" als slagwerker/paukenist en is tevens werkzaam als opleidingsdocent bij zijn eigen slagwerkschool "Intermezzo" in Beilen.

 

Daarnaast zal ook de Steelband van het Korps Mariniers haar medewerking verlenen aan dit unieke concert. Zij zullen zowel een eigen repertoire ten gehore brengen, alsmede ook een aantal muziek stukken gezamenlijk met de Malletband.


De Steelband van het Korps Mariniers verleent regelmatig haar medewerking op tropische feesten, tijdens evenementen en bij plaatselijke concerten. De band speelt een groot aantal Latijns-Amerikaanse muziekstijlen zoals de rumba, de bossanova, de calypso, de salsa en de lambada. De Steelband is een onderdeel van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers.
U zult een fantastisch muzikale avond beleven met dit unieke orkest, en waarbij u tevens kunt genieten van de vrolijke Caribische klanken van de Steelband van het Korps Mariniers.

 

Datum:Zaterdag 14 oktober 2017
Locatie: Maxx Sports and Events, Terpweg 1, Hoogeveen
Aanvang:19:30 uur
Entree:Volwassenen € 7,50/kinderen tot 12 jaar € 5,00

 

Kaartverkoop:Ter plaatse aan de kassa voor aanvang van het concert vanaf 18:45 uur.
Reserveren: Kaarten reserveren of nadere info over het concert? Stuur een bericht naar: [email protected]

Open dag ambulancepost

Zaterdag 18 mei 2019 10:00 - 16:00 - Apeldoorn

Ambulanceorganisatie Witte Kruis organiseert op zaterdag 18 mei een open dag op hun ambulancepost aan Saba 4 in Apeldoorn. Een dag vol spannende demonstraties en leuke activiteiten, zo beloven de organisatoren Jarno Goedkoop en Arjan Verhagen. "We gaan er een feestelijke en leerzame dag van maken voor jong en oud."

 

Wat je precies kunt verwachten, vertellen ze nog niet, maar een tipje van de sluier oplichten willen Jarno en Arjan wel. "Ambulances hebben altijd een aantrekkingskracht op mensen. En wij willen graag iedereen een kijkje geven achter de schermen. Naast onze eigen ambulances zijn er op deze dag ook ketenpartners aanwezig. De brandweer, het Rode Kruis, de wensambulance, de meldkamer en nog een aantal belangrijke partners."

 

Naast de demonstraties en een tentoonstelling van de materialen die worden gebruikt in de ambulance, is er ook genoeg vermaak voor kinderen. "Je kunt je laten schminken, kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, er is een speurtocht en je kunt zelfs een bezoek van de ambulance aan je school winnen", vertellen Jarno en Arjan enthousiast.

 

Deze feestelijke dag vieren ze graag met de inwoners van Apeldoorn, dus mis deze unieke kans niet en kom op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur langs.


« terug naar actuele overzicht