Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 12:29:09 Loos: Oorzaak Bakken/braden Oms Alarm Ap26 De Borgen Interzorg Roden Daan... Prio Eenheid | Roden - Blusgroep A Brandweer Noordenveld Drenthe
zaterdag 20 oktober 2018

DINSDAG 27|02

Aftrap themajaar cultureel erfgoed

U bent van harte welkom

NORG - Op dinsdag 6 maart 2018 vindt de officiĆ«le start plaats van het Themajaar Cultureel Erfgoed. De aftrap vindt plaats in de Brinkhof te Norg en begint om 20.00 uur. Annette Timmer, voormalig presentatrice bij RTV-Drenthe, presenteert het geheel. Burgemeester Klaas Smid tekent voor de officiĆ«le opening van het themajaar.

 

Tijdens de feestelijke openingsavond komen alvast enkele onderdelen van het cultureel erfgoed van Noordenveld aan bod. Zo presenteren een aantal Noordenveldse molenaars hun bijzondere beroep. Het molenaarsvak is onlangs opgenomen op de Wereld erfgoedlijst van de UNESCO. Daarnaast zijn er bijdragen van het Gevangenismuseum Veenhuizen en van de Stichting museum Kinderwereld, het Scheepstrakabinet en Havezate Mensinge. Yolande Timmer van de bibliotheek Roden geeft uitleg over het Peter van de Veldejaar en er is een streektaoltest.

 

U bent van harte welkom
De feestelijke aftrap van themajaar Cultureel Erfgoed is bedoeld voor iedereen die zich interesseert voor cultuur in Noordenveld. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur, de aftrap start om 20.00 uur. In verband met de organisatie is het prettig als belangstellenden zich opgeven. Opgeven kan via 14 050 of via Griffie@Gemeentenoordenveld.nl.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie