Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:59:36 (inci-09) Buitenbrand Meidoornlaan Veenhuizen 038035 Prio Middel Eenheid | Veenhuizen - Blusgroep Brandweer Noordenveld...
maandag 19 maart 2018

MAANDAG 11|12

Burgemeester Smid doet mee aan Amnesty’s schrijfmarathon

Dag van de Rechten van de Mens

NOORDENVELD - Maandag 11 december is de 'Dag van de Rechten van de Mens'. Daarom schreef burgemeester Klaas Smid van Noordenveld een brief aan een persoon die groot onrecht is aangedaan, net als ruim honderd andere burgemeesters en wethouders.

 

Dit jaar krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze dappere mensen steken hun nek uit en roepen machthebbers die de mensenrechten schenden ter verantwoording. Maar zij zijn ook een makkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden vertegenwoordigers van mensenrechten steeds vaker slachtoffers van intimidatie, vervolging en geweld. Zelfs de voorzitter van Amnesty Turkije zit in de gevangenis.

 

Van over de hele wereld sturen Amnesty-supporters brieven aan de autoriteiten. Zo hopen wij hen te beïnvloeden. We sturen groeten naar de mensen die centraal staan. Voor hen is morele steun enorm belangrijk. Te weten dat ze niet worden vergeten en dat er zelfs mensen over de hele wereld met ze meeleven en voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie